Yhdistyksemme hyvin esillä Kesälahden messuilla 2016

kuvassa Jouko Lappalainen arvio Heli Kupiaisen rahojen arvoa ja messuilla oli näyttelyvitriini, jossa oli näitä kultarahoja katseltavissa.
.

Yhdistyksemme oli edustettuna omalla osastolla 14.5 - 15.5.16  Kesälahden messuilla.
Kiteeläiset aktiiviset jäsenemme oli hankkineet näyttelyyn arvokkaita kultarahoja mm venäjän valtakauden kolmen hallitsijan ajalata sekä suomen tasavallan ajalta.
Kultarahoja oli kolmelta vuosisadalta.
Näytillä oli myös Monacon erikois kaksi eurosia mm Grace Kellyn 2007 noin 2000 € maksava raha.
Osastolle oli myös järjestetty kysely suomen virallisesti valitun kauneimman rahan 1939  5000 mk:n ja 1975 Kekkosen 500 mk:n välillä. Vastauksia tuli noin 400 arvausta ja vastanneiden kesken arvottiin yhdistyksemme 40- vuotis juhlarahasarja.  Oikea vastaushan oli 1975 500 mk:n seteli.
.
Osastollamme vieraili myös kansanedustaja Kari Kulmala, joka oli eduskunnan puhemiehelle tehnyt kyselyn Suomen Rajapajan perimästä erikois käyttörahojen rahojen Alv:n lisäyksestä. Vastauksen oli antanut valtiovarainministeri Aleksanteri Stubb. Vastaus oli meidän kannalta kielteinen. eli hänen mielestään rahapaja saa periä ylihintaa rahoista ja vielä päälle arvonlisäveron. Suomihan on ainut Eu-maa, joka perii ns. numismaattisista rahoista alveroa.  Kari Kulmala jatkanee asian viemistä eteenpäin.
Yleisöä oli sopivasti, että ennätimme keskustelemaan monien kanssa numismatiikosta ja rahoista yleensä. Oli yllätys, että naiset etenkin olivat keräilleet juuri näitä euron erikois 2 € rahoja. Osasto oli yleisön mielestä mielenkiintoinen ja toivottavasti saamme uusia jäseniä joukkoomme.